Krásenka z.s. - AKCE

Zde najdete akce, které pořádáme v Bělé u Jevíčka nebo online.

Některé akce organizuje Krásenka z.s. (setkání, SWAPy, Den Země, školení,...), některé Společnost Renata z.s.

Přehled plánovaných akcí

SWAP a GREEN SWAP - v květnu/červnu (bude upřesněno)

SWAP = výměna čehokoliv.
Nejčastěji jde o oblečení, boty, knihy, drobnosti do domácnosti. Podmínkou je přinést věci nové, nebo takové, které jako nové vypadají. Jsou to věci, které byste se nestyděli dát někomu jako dárek, ale nemáte pro ně využití.
Naopak si můžete odnést cokoliv, co přinesli ostatním a vám se to bude hodit.

GREEN SWAP = výměna rostlin.
Přineste, co máte doma navíc za rostlinky a semínka a odneste si jakékoliv rostlinky, které přinesou na GREEN SWAP ostatní.

Pro věci, které nám  po SWAPech zbydou, najdeme uplatnění v charitě (pokud máte tipy na charity v okolí Jevíčka, napište mi, prosím na kontakt níže. Děkuji.

Den Země 22. 4. 2021 - Semínko je život

Tento rok se podíváme na to, co je na počátku každé rostlinky: semínko.
Povíme si o semínkách zajímavé informace, každý si zaseje pár semínek a odnese si je domů, aby mohl pozorovat ten zázrak přírody, i když třeba nemá zahrádku.

Chceme, aby si děti uvědomily sílu toho maličkého semínka a co to pro Zemi znamená do budoucna. Od jakých malých krůčků může každý začít, aby se zachovala druhová pestrost rostlin, abychom se přiblížili k soběstačnosti a každý si uměl vypěstovat alespoň částečně jídlo pro svoji spotřebu. Jak jednoduché je si semínka posbírat a například směňovat s ostatními.

Také dětem ukážeme, jak si ze semínek vyrobit rostlinná mléka a povíme si, jaké výhody pro naše tělo mají rostlinná mléka oproti mléku kravskému.

A pokud vše správně stihneme naklíčit, ukážeme dětem i "výrobu" klíčků v klíčící sklenici, aby si každý uměl udělat doma klíčkovou pochoutku na chleba nebo do salátů.

KONTAKTUJTE NÁS

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte zde:

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu.